4.7.09

Radio

Ik was een uur lang op radio 5, bij de Humanistische Omroep, geïnterviewd door Amanda Kluveld. Wie dat zou willen beluisteren, kan dat hier doen.

5 comments:

- said...

Een nieuw boek? Ik zie het op Google overal staan, maar de titel verandert dus nog? Wanneer komt het uit?

Frank

- said...

Als deze Modern onbehagen noemt, zit u inderdaad met een probleem (de nieuw-realistische visie van een of andere politicus heette ook zo). Een nieuw idee van Nederland - u vindt dat een charismatische politicus zo'n idee moet formuleren. Ik hoop dat u dat bent.

stan said...

Maar nu de werkelijkheid zoals treffend beschreven door de Amerikaanse zwarte hoogleraar Robin D.G. Kelley in een voorwoord bij Discourse on Colonialism van de zwarte geleerde Aime Cesaire.

'"Europe is literally the creation of the Third World," Cesaire reveals, over and over again, that the colonizers' sense of superiority, their sense of mission as the world's civilizers, depends on turning the Other into a barbarian. The Africans, the Indians, the Asians cannot posses civilization or a culture equal to that of the imperialists, or the latter have no purpose, no justification for the exploitation and domination of the rest of the world. The colonial encounter, in other words, requires a reinvention of the colonized, the deliberate destruction of the past.'

Jan van Kollenburg said...
This comment has been removed by the author.
Jan van Kollenburg said...

Je maakte in het radio interview een opmerking over christenen die te zacht en pacifistisch zijn om in de politiek te kunnen functioneren (je quote geloof ik Churchill). Ik stond er eens opnieuw bij stil en denk dat dat inderdaad zo is. Buiten dat: de stelling uit de Bijbel dat gelovigen "bijwoners" en "vreemdelingen" zijn, is op de keper beschouwd ook het einde van politieke ambities. Het antwoord op de vraag is volgens mij dat het aantal christenen dat zich aan dit soort verzen houdt altijd minimaal is geweest en zal blijven. Degenen die het allemaal wat rekkelijker opvatten, knappen zo het vuile werk op voor het kleine groepje "strikten". Overigens moet ik dan de SGP wat dit betreft ook tot de rekkelijken rekenen. In elk geval heeft de christelijke politiek door de eeuwen heen ons veel goeds gebracht.