7.10.09

Wil het echte D66 opstaan?

Deze week is mijn eerste nieuwe column verschenen op de website van (het feestelijk ge-restylde) Binnenlands Bestuur. Die column gaat over de groei van D66 in de peilingen. Nu het CDA op 27 zetels staat en de PVV op 28 zetels, is Pechtold met zijn 25 zetels slechts vier zetels van het Torentje en het Catshuis verwijderd. Daarom wordt het eens tijd om na te gaan wat de kandidaat-premier van links inhoudelijk voorstaat, en hoe zijn opvattingen zich verhouden tot die van zijn partijgenote Marietje Schaake, die heel wat minder multiculti blijkt dan Pechtold zelve. Lees de column hier.

2 comments:

Cindy said...

Weer eens helmaal mee eens. Toch mis ik nog iets in het verhaal, dit gaat mijn vader (een D66 stemmer sinds het prille begin) niet overtuigen. Net zo min als de vele opinies over Wilders, de PVV stemmer niet zullen overtuigen. Het gaat niet om de inhoud, het gaat niet langer om de oplossingen. het gaat om de persoon en hoe hij iets brengt. Pechtold doet dat hartstikke leuk en ik vind hem amusant in het debat, net als Wilders. Beiden betekenen voor mij evenveel, vermaak maar daar blijft het dan ook bij. We krijgen straks nog een kabinet vol lolbroeken ;)

weure said...

Ik wil hier temidden van ‘ rechtse gelijkgestemden’ wel eens de knuppel in het hoenderhok gooien, door een ‘links pleidooi’ voor het sceptisch conservatisme:
http://roodoorn.web-log.nl
schiet er maar op ;-)