23.7.10

Lubbers, Wilders en het CDAOud-premier Ruud Lubbers is door de koningin tot informateur benoemd. Gisteren was ik zowel bij het radio1-programma Stand.nl als in het tv-programma Nova te gast om daar over te praten.


Inmiddels heeft Lubbers met verschillende fractievoorzitters gesproken, en heeft hij geadviseerd dat VVD, CDA en PVV met elkaar om de tafel moeten. Helaas is CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen nog steeds niet bereid om te onderhandelen over een rechtse coalitie. Hij verwijt vooral de PvdA dat die niet bereid is om over een middenkabinet te onderhandelen.
Over de inzet die het CDA zou moeten tonen schreef topadvocaat Jan Louis Burggraaf gisteren een mooi stuk op de opiniepagina van NRC Handelsblad.
Het woord is nu aan de CDA-fractie die morgen (zaterdag) bijeenkomt om te bepalen of Maxime Verhagen op voorstel van Lubbers informeel mag gaan praten (dat is immers heel wat anders dan 'onderhandelen') met Rutte en Wilders.

1 comment:

Victor Reijkersz said...

Hoi,

Wat een beetje jammer is, is dat het CDA niet zo goed duidelijk maakt of ze nu wil dat de opstelling van mogelijke PVV bewindslieden gematigder wordt dan we tot nu toe van de PVV gewend zijn, of dat de opstelling van de PVV inclusief Wilders en 2e kamerfractie gematigd wordt.

In het eerste geval is het een redelijke eis, in het tweede geval is er door CDA absoluut geen kaas gegeten van dualisme en is het een uiterst vervelende en lastige houding.

Het feit dat 't (mij) niet duidelijk is welke van de twee zaken het CDA beoogt zegt waarschijnlijk al genoeg.

mvg,
Vic