19.3.08

Harry de Winter (II)

Na mijn interview met Harry de Winter, gisteravond bij Het Gesprek (zie hieronder), heb ik hem vandaag een mail gestuurd met artikelen die bewijzen dat leraren op Amsterdamse scholen de Holocaust verzwijgen omdat Marokkaanse leerlingen dat niet zo leuk vinden.
In het recente rapport van het ECRI (diezelfde lui die zo klaagden dat wij zo islamofoob geworden zijn), vond ik nog de volgende passage:

Onderwijs en bewustwording

36. In haar tweede rapport adviseerde ECRI de Nederlandse autoriteiten om het gebruik van reeds bestaand lesmateriaal tegen racisme en stereotypen in de onderwijspraktijk te waarborgen. Als voorbeeld van de hiertoe genomen initiatieven hebben de Nederlandse autoriteiten gewezen op buitenschoolse onderwijsprojecten en docentencursussen die beogen scholieren les te geven over de Tweede Wereldoorlog en het belang ervan voor de hedendaagse samenleving. Hierin komen thema’s aan de orde als de waarde van vrijheid, mensenrechten, wederzijds respect, democratie en burgerschap. Doel van deze initiatieven is een bewustwording over maatschappelijke processen en de rol die mensen daarin spelen, en tevens om leerlingen bekend te maken met de vergeten geschiedenis van groepen zoals de Roma en de Sinti. Deze initiatieven weerspiegelen de steeds grotere tijdsspanne die leerlingen van de Tweede
Wereldoorlog scheidt, waardoor algemene maatregelen voor de bewustwording van jongere generaties noodzakelijk zijn. Ook sluiten zij aan bij meldingen over
een steeds vijandiger opstelling van moslimleerlingen ten opzichte van lessen
over de Holocaust en de Tweede Wereldoorlog, ten gevolge waarvan sommige scholen deze thema’s volledig uit de lesstof hebben verwijderd.


Hieronder de tekst van de korte email aan Harry de Winter (de bewijsstukken heb ik gepost):

Beste Harry,

Ik hoop dat je met enig gepast plezier op de uitzending van gisteravond terugkijkt; het was stevig, maar fair en sportief, naar mijn idee.

Jij zei niet te geloven dat leraren op Amsterdamse scholen de Holocaust verzwijgen omdat Marokkaanse jongetjes dat geen leuk onderwerp vinden. Ik heb e.e.a. aan bewijsmateriaal vergaard en leg dat hierbij aan je voor.

Nu je een tweede advertentie gaat plaatsen, heb ik wel een suggestie voor de tekst. Wat dacht je van:

‘Zolang de Holocaust op Nederlandse scholen uit angst voor reacties van moslimjongeren wordt verzwegen, zullen er altijd politici als Geert Wilders blijven, en nodig zijn.’Hartelijke groet,

Bart Jan

8 comments:

Unknown said...

Mensen als Harry hebben niet door dat de opinie sterk aan het veranderen is en komt met belegen tactieken die hem rechtstreeks in z'n gezicht worden teruggeworpen. Met bravoer belooft hij een grote advertentie als intimidatie door islamieten op scholen bewezen word.

Als hij zich aan zijn woord houd, vind ik dat bewonderingswaardig. Ik denk alleen niet dat de volkskrant hem deze keer ook terwille zal zijn en als ze dat al wel zijn, zullen ze hem wel meer dan 10.000 euro "uit zijn zak lullen" ;-)

bman said...

Al meer gehoord van Harry?
Inmiddels het boekje van Arabist Jansen in huis gehaald: leuk en scherp geschreven snuffelboekje.

Ewout said...
This comment has been removed by the author.
Ewout said...

En terecht. Racisme is natuurlijk ontzettend verkeerd maar het probleem van de linkse 'racismebestrijders' is dat ze alleen het 'racisme' van Wilders zien en niet het antisemitische racisme van veel Marokkaanse Nederlanders. GroenLinkskamerlid Tofik Dibi heeft een spoeddebat tegen islamofobie aangevraagd en zegt hierin ook het antisemitisme in te willen betrekken, maar ik blijf hierover sceptisch.

Befana said...

Juist omdat Harry zo intelligent is, zal hij zeker zijn advertentie gaan plaatsen, of ben ik nu zo dom?

WassenaarTV.nl said...

Nou ja, deze info is tog meer iets voor de Onderwijsinspectie dan voor dhr de Winter.

http://www.vvd-west.nl/archives/120

bman said...

En Harry? Waar blijft je advertentie?

Willem said...

Harry moet maar even met Lodewijk Asscher bellen. Als het op Amsterdamse scholen al onmogelijk is om over het boerenleven te praten,

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article419170.ece/Asscher_opvoedplicht_voor_ouders

, is de Holocaust natuurlijk helemaal taboe.