22.9.07

Interviewtje in de NRC

Ik sprak kort met NRC Handelsblad n.a.v. het nieuwe rapport van de WRR, waarin de Raad een lans breekt voor de multiculturele samenleving:

"Conservatief denker Bart Jan Spruyt voelde, toen hij kennis nam van de hoofdlijnen van het rapport, dezelfde woede opkomen als toen Ella Vogelaar haar uitspraken deed over de christelijk-joods-islamitische cultuur. „Weer wordt er relativerend gedaan over de nationale identiteit. De loyaliteit aan de kernwaarden van de westerse samenleving zou voorop moeten staan. Als politici, en nu de WRR, daar niet duidelijk over zijn, dan blijft er ruimte voor het onfatsoen van Geert Wilders.” ... Bart-Jan Spruyt ziet het WRR-pleidooi als onderdeel van een verlangen van de politieke elite, en ook van een groot deel van de media, naar de periode van vóór de moord op Pim Fortuyn in 2002. „Er is een stille hoop dat het Nederland van toen terugkeert. Maar dat zal nooit gebeuren.”

2 comments:

editor said...

„Er is een stille hoop dat het Nederland van toen terugkeert. Maar dat zal nooit gebeuren.”

Dat is zeker ja. Maar vergeet niet dat Wilders op dit moment het enige is wat we hebben. Hij zoekt inderdaad zo nu en dan de grenzen op van het fatsoen, maar dat is nog altijd beter dan een parlement bevolkt door liberalen en marxisten. Conservatieven hebben een Machiavelliaanse strategie nodig om het sociaal-democratische juk van ons af te schudden. Dit zagt Paul Gottfried erover; "...if the radicalization of our society caused by uncontrolled movements of populations across porous borders, heightened violent crime, and heavy-handed government social engineering would lead to the emergence of what Sam Francis used to call “a hard right electorate.” Without such an unsettling crisis, nothing will swing back in our direction."

Kom op Bart Jan, we hebben onfatsoenlijk-rechts op dit moment gewoon hard nodig!

groeten,
René
corrigo.blogspot.com

Redacteur said...

ah, een pleidooi voor 'verlicht tribalisme'!
zie mijn recensie van Lee Harris

-BJ Spruyt