23.5.09

Frits Bolkestein

Frits Bolkestein is altijd mijn favoriete politicus geweest - zowel vanwege zijn stijl en eruditie als vanwege de inhoud van zijn politieke boodschap. Zesenzeventig jaar oud - en schrijvend aan een boek over intellectuelen en politiek - is hij nog niets van zijn scherpte verloren. In het Nederlands Dagblad van vandaag betoogt hij dat we eens af moeten van de gelijkheidscultuur in Nederland. 'Mensen zijn ongelijk. En godsdiensten ook.' Er is dan ook geen enkele reden, aldus Bolkestein, om de vrijheid van onderwijs ook aan islamitische scholen te gunnen.

2 comments:

Cindy said...

De heer Bolkestein blijft de spijker op zijn kop slaan. Ik wacht met smart op zijn opvolger net zoals ik op de opvolger van Reagan wacht. Ik hoop dat ik het nog mag meemaken!

Jonathan van Tongeren said...

Ik heb het interview in het ND gelezen. Bolkestein slaat inderdaad een paar spijkers op hun kop, maar had wat mij betreft een paar van die spijkers nog wel een tik mogen geven, dan had ie ze ook daadwerkelijk de plank ingeslagen, zogezegd.
Ik zie dat Erik van Goor me voor is geweest met een commentaar dat vrij aardig mijn gedachten verwoord, dus ik laat het bij een verwijzing: Leve de Bolk!Overigens is het stukje op de Elsevier wat slordig; Bolkestein maakt zich geen zorgen over de toekomst van het christelijk geloof in Europa, maar over de toekomst van een Europa zonder een duidelijk, publiek aanwezig christendom.