1.3.10

'Mijn coalitie'

Op de website van HP/De Tijd een interviewtje met mij over de coalitie die mij in de gegeven omstandigheden het meest wenselijk voorkomt. Lees hier.

1 comment:

KlaasBree said...

Meneer Spruyt,
Ik zag en hoorde U vanmiddag bij Schepper etc., en was verbijsterd.
Lang geleden, vóór de VS aanval op Irak, was ik zeer toevallig in de Eenhoorn in Amersfoort waar U de VS demente bejaarde Novak introduceerde, die een verhaal afstak over potlood fabricage, en ‘bringing democracy to the Middle East’.
Gezien het aantal figuren dat toen onderdanig naar de microfoons rende, en omdat ik eigenlijk illegaal aanwezig was, liet ik het na iets te zeggen, het leek me zinloos, ook al omdat U riep ‘geen tegenbetoog’.
Inmiddels weten we wat het brengen van democracy door de VS betekent, genocide, kankers, en verwoesting.
Ik wisselde dus wat narrige mailtjes met de Burke club, en zag tot mij genoegen dat een fatsoenlijk iemand als Van Agt z’n lidmaatschap opzegde.
Ook had ik het genoegen heel toevallig in contact te komen met een voormalige klasgenoot van Novak, die me uitlegde dat hij zelfs het potloodverhaal niet zelf had uitgevonden.
Omdat sindsdien mijn idee, toen nog in opkomst, van de VS als ultieme boevenstaat alleen maar bevestiging vond, was ik vanmiddag zeer verbaasd dat U Wilders aanviel.
Ik was niet op de hoogte van Wilders’ vraag aan de simpele ziel Slob over wat de superieure cultuur was, Slob, als hij wat slimmer was geweest, en als hij geen politicus was geweest, had natuurlijk moeten vragen wat het criterium is voor een superieure cultuur.
Churchill was al in 1898 van mening dat de superieure cultuur de betere wapens had, ook was hij toen al van mening dat Afghaans verzet tegen Brits kolonialisme het gevolg was van Islamitisch fundamentalisme.
Wilders lijkt dus in goed gezelschap, voor degenen die de boeken van Buchanan en Charmley niet kennen.
Maar ik zie dat de Burke club die de VS schurkenstaat steunt nog steeds bestaat.
Hoe Uw afkeer van Wilders te rijmen valt met de Burke club ontgaat me.